OFFERTE AANVRAGEN

Ieder dak is anders. Om inzicht te krijgen in de mogelijke kosten van onderhoud, renovatie of geheel nieuwe rieten daken komen wij graag ter plaatse om uw dak te inspecteren en/of beoordelen. Klik hieronder voor onze contact gegevens.

Offerte aanvragen

Ieder dak is anders. Om inzicht te krijgen in de mogelijke kosten van onderhoud, renovatie of geheel nieuwe rieten daken komen wij graag ter plaatse om uw dak te inspecteren en/of beoordelen. Klik hieronder voor onze contact gegevens.

Bekijk ons werk

Wanneer we een opdracht hebben uitgevoerd of tijdens de uitvoering maken wij een korte omschrijving van de bijzonderheden, of het gebouw. Deze omschrijving met een foto impressie vindt U terug onder bekijk ons werk...

Puurriet is een gerenommeerd landelijk werkend rietdekkersbedrijf. De kwaliteit, het afwerkingsniveau en ook de service staan hoog in het vaandel.

Een vakbedrijf pur sang, voor renovatie en onderhoud aan bestaande daken of de levering van nieuwe daken. bij Puurriet is uw rietendak altijd in goede handen. Voor ieder project geven wij u graag een persoonlijk en vrijblijvend advies.

Het ambacht van de rietdekker wordt steeds vaker toegepast in hedendaagse projecten, of het nu een moderne design woning of een klassieke wonging betreft, steeds vaker worden beiden met riet gedekt. Iedere situatie vereist het juiste inzicht en vakmanschap. Ook het riet wordt door ons per project persoonlijk uitgezocht, op kwaliteit beoordeeld en ingekocht.

Laatste nieuws

Referenties

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Neem dan via onderstaand formulier of via onderstaande gegevens direct contact met ons op!

Puurriet Breda
Minervum 7268
4817ZM Breda
T 06 1822 3960
E info@puurriet.nl

Over ons

De gediplomeerde rietdekkers van Puurriet werken voornamelijk in zuid Nederland en Belgie en staan altijd klaar voor u om aan uw rieten dak te werken. Of het nu is voor renovatie of onderhoud van bestaande rietendaken of voor de levering van een nieuw rietendak. Ook gevelbekleding is mogelijk bij ons rietdekkersbedrijf. Dankzij de uitgebreide expertise binnen het bedrijf kan Puurriet ingezet worden bij zowel oude, klassieke woningen, als moderne- en designwoningen. Voor ieder project geven wij u graag een persoonlijk en natuurlijk vrijblijvend advies.

Puurriet is persoonlijk en betrokken. Per project wordt het riet door de rietdekker zelf uitgezocht en op kwaliteit beoordeeld. Zo zorgt Puurriet ervoor dat uw rieten dak zo lang mogelijk mee gaat.

Vakfederatie rietdekkers

Bij het maken van uw keuze om te gaan samenwerken met een rietdekkers bedrijf, is het lidmaatschap van de vakfederatie rietdekkers een belangrijke graadmeter voor kwaliteit van het bedrijf. De toelatingseisen van deze federatie hebben voornamelijk betrekking op de technische, theoretische en praktische vakkennis van het aangesloten lid. Ingeval van twijfel kunnen klanten van aangesloten leden tegen gereduceerd tarief een onafhankelijke aankoopkeuring door de federatie laten uitvoeren. Een vakbedrijf dat aangesloten is bij de vakfederatie betekend zekerheid voor de consument.

Privacy statement

Opstoppen/onderhoud rieten dak

Disclaimer

Puur Riet aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het directe of indirecte gevolg is van handelingen of beslissingen die gebaseerd zijn op informatie zoals deze op of via deze website is verkregen.

Puur Riet garandeert niet dat de op de website te vinden informatie te allen tijde volledig, juist, compleet of actueel is en/of dat gebruik ervan zal leiden tot of geschikt is voor het door de bezoeker gewenste doel. De informatie op deze site kan op ieder door Puur Riet gewenst moment worden gewijzigd.

Indien op deze website links zijn aangebracht die leiden naar websites van derden, dan betreffen dat websites waarvoor Puur Riet op geen enkele wijze verantwoordelijk is.

Puur Riet aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de juistheid van links of voor de informatie die het volgen van deze links oplevert. Plaatsing van een link naar een website van derden impliceert niet dat Puur Riet de aldaar te verkrijgen informatie onderschrijft, doch is slechts bedoeld als hulp voor de gebruiker van deze website en het bieden van een mogelijkheid tot het verkrijgen van nadere informatie.

Diensten

Onderhoud aan rieten daken

Problemen, zoals vocht, worden op tijd opgemerkt en de vakmensen van rietdekkers bedrijf Puurriet kunnen de schade dan voorkomen of beperken. Tijdens het onderhoud worden gaten t.g.v. vogelschade gedicht en slechte vergane delen worden verwijdert. Ook is er een mogelijkheid om het dak in te laten spuiten met een onderhoudsmiddel tegen mos en algen. Rietdekkersbedrijf Puurriet gebruikt daarbij vanzelfsprekend uitsluitend milieuvriendelijke middelen. Door algen en mos tegen te gaan verlengt u de levensduur van uw dak.

Renovatie van rieten daken

Plaatsen van rieten daken.

Onderhoud aan rieten daken

Restauratie rieten daken

Maar riet is ook gevoelig voor diezelfde elementen. Ze zorgen voor slijtage van het riet. Om het rieten dak zo lang mogelijk in gezonde en goede staat te houden is het belangrijk dat u uw dak goed laat onderhouden. Toch is er een moment dat de gaarden (de stalen draden waarmee het riet wordt vastgebonden op het dak) zichtbaar worden. De slijtlaag van het riet is dan verdwenen en er moet actie worden ondernomen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een versleten dak weer up-to-date te krijgen. Dat is afhankelijk van de staat van uw rieten kap. Voor een persoonlijk advies kunt u het best contact opnemen met de vakmensen van Rietdekkersbedrijf Puurriet . Hier alvast een globaal beeld van de mogelijkheden.

Projecten

Overdekken

Over het oude riet wordt een geheel nieuw rieten dak gelegd. Het dak ziet er weer als nieuw uit. Voordeel hiervan is dat er weinig gesloopt hoeft te worden en dat de rietenkap tijdens de renovatie gesloten blijft. Ook ziet het dak er weer als nieuw uit. Er zitten ook verschillende nadelen aan deze manier van renoveren: de rietlatten worden niet vervangen, het oude stoffige rietdak blijft zitten en door het oude riet kan het nieuwe riet niet optimaal ventileren.

Opstoppen/onderhoud rieten dak

Op de dunnere plekken wordt nieuw riet bijgestoken. Het herstelde dakvlak wordt daarna opgeklopt en afgewerkt. Het oude dak ziet er weer keurig uit. De ruimte om de woning wordt weer netjes opgeruimd en de afvalmaterialen worden door ons afgevoerd en milieuvriendelijk verwerkt.

Doorstoppen rieten dak

Deze methode kan alleen worden uitgevoerd wanneer de onderlaag nog in goede conditie verkeerd. Bij het doorstoppen wordt elke laag riet teruggetrokken. Daardoor ontstaat er ruimte onder de gaarde en kan er nieuw riet worden bijgestoken. De gaarden worden zo nodig over het riet gebonden. Op deze wijze ontstaat er een nieuwe slijtlaag waardoor het dak er praktisch als nieuw uitziet.

Doorstoppen rieten dak

Bij het doorstoppen wordt elke laag riet teruggetrokken. Daardoor ontstaat er ruimte onder de gaarde en kan er nieuw riet worden bijgestoken. De gaarden worden zo nodig over het riet gebonden. Op deze wijze ontstaat er een nieuwe slijtlaag waardoor het dak er praktisch als nieuw uitziet.

Doorstoppen rieten dak

Overdekken

Herstellen van schade

Het dichten van een gat of het repareren van kleine schades is belangrijk om erger te voorkomen.

Herstellen van schade

Vernieuwen of vervangen

Het komt voor dat uw rieten dak in zo’n slechte conditie is dat renovatie geen optie meer is of simpelweg te kostbaar wordt. Dan zullen wij u in veel gevallen adviseren om uw dak helemaal te vernieuwen. U kunt daarvoor bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen.

Vernieuwen/Vervangen

Nieuwe rieten daken

Er zijn drie constructies voor nieuwe daken: het traditionele dak met een open constructie, het schroefdak met een gesloten constructie en een combinatie van deze twee, de gesloten constructie met ventilatie onder het rietpakket.

Nieuwe rieten daken

Traditioneel dak

Het dak is opgebouwd uit riet dat door middel van gaarden is gebonden op rietlatten. Er wordt verder geen isolatielaag aangebracht.

Dit soort rieten dak gaat doorgaans het langst mee, omdat vocht zich niet kan ophopen en er voldoende ventilatie is. Diezelfde ventilatie zorgt ervoor dat het dak niet goed isoleert. Daarbij is het dak bij brand moeilijk te blussen, omdat er zuurstof door het riet wordt aangezogen. Brandverzekeringen zijn dan ook duurder dan bij daken met een gesloten constructie.

Traditioneel dak

Schroefdak

Op de sporen en onder het riet wordt een isolerende plaat aangebracht. De isolerende plaat moet 100% dampdicht worden afgewerkt. Hierdoor is het dak tochtdicht en zit er stilstaande lucht in de rietstengels en dat is natuurlijk de beste isolator. Wanneer het riet brand vat kan het geen verse lucht van onderen aanzuigen. Daardoor zal vuur zich veel minder uitbreiden. Verzekeren tegen brand kan dan ook tegen hetzelfde tarief als een huis met een pannendak.

Het nadeel is dat door de gesloten constructie en gebrek aan ventilatie het vocht minder goed afgevoerd kan worden of verdampen. Dit kan er toe leiden dat de rietenkap sneller in kwaliteit achteruit gaat.

Schroefdak

Schroefdak met ventilatie onder het rietpakket

Op de isolatieplaten worden verticale latten geschroefd waarover vervolgens weer horizontale latten worden bevestigd. Zo ontstaat er tussen de dakplaten en het riet een ventilatiekanalen. Rondom worden bovenop de knelplanken ventilatie roosters (beluchting) geschroefd en boven in de nok worden ontluchtingen aangebracht. Zo ontstaat er een geventileerde kapconstructie met behoud van isolatie. Deze oplossing staat garant voor maximaal comfort en levensduur. Het enige nadeel van deze constructie t.o.v. een schroefdak is dat het dak gevoeliger is voor brandschade. De voordelen qua levensduur en onderhoudskosten kunnen per situatie (afhankelijk van de ligging v/d woning) zwaarder wegen.

Schroefdak met ventilatie onder het rietpakket

Ons riet

De Nederlandse daken zijn vooral gedekt met riet dat uit Hongarije, Oostenrijk, Roemenië, Polen of Turkije of zelf China komt. Voor ieder project besteden wij uiterste zorg aan de selectie van het riet. Wij zoeken het riet bij de groothandelaren uit per project en stellen het uitgezochte riet aan de klant voor. Zo kunnen wij samen met u beslissen welk riet het meest geschikt is voor uw dak.

Ons riet

Bliksempreventie

Bouwbesluit 2012

Tegenwoordig moet u ook aan het bouwbesluit 2012 voldoen als het pand binnen 15 meter van de perceelgrens staat. Dat betekent dat u aan één van de volgende eisen moet voldoen:

Bouwen volgens gelijkwaardigheid
Bij het bouwen volgens gelijkwaardigheid worden eisen gesteld aan de afwerking en de doorbrandtijd van de onderconstructie. De Vakfederatie Rietdekkers verwijst naar een bestand over bouwen volgens gelijkwaardigheid (Vakfederatie). Daar staat alles tot in detail uitgewerkt.

Sprinklerinstallatie
U kunt ook een sprinklerinstallatie laten installeren. Zodra er een vlam wordt ontdekt gaat de blusinstallatie aan en komt er een melding bij de brandweer.

Brandvertragende coating
Er zijn de afgelopen jaren aardig wat ontwikkelingen geweest op het gebied van brandvertragende coatings. Wij kunnen u hier natuurlijk over informeren en in adviseren.

Opstoppen/Onderhoud rieten dak

Na het verwijderen van mos, algen en aangetast riet, is het rietpakket niet meer overal even dik. Op de dunnere plekken wordt nieuw riet bijgestoken. Het herstelde dakvlak wordt daarna opgeklopt en afgewerkt. Het oude dak ziet er weer keurig uit. De ruimte om de woning wordt weer netjes opgeruimd en de afvalmaterialen worden door ons afgevoerd en milieuvriendelijk verwerkt.

Traditioneel dak

De techniek van de open constructie wordt al eeuwen gebruikt. Het dak is opgebouwd uit riet dat door middel van gaarden is gebonden op rietlatten. Er wordt verder geen isolatielaag aangebracht. Dit soort rieten dak gaat doorgaans het langst mee, omdat vocht zich niet kan ophopen en er voldoende ventilatie is. Diezelfde ventilatie zorgt ervoor dat het dak niet goed isoleert. Daarbij is het dak bij brand moeilijk te blussen, omdat er zuurstof door het riet wordt aangezogen. Brandverzekeringen zijn dan ook duurder dan bij daken met een gesloten constructie.

Overdekken van rieten daken

Het oude rieten dak wordt schoon- en vlakgemaakt en dient als onderlaag (spreilaag) voor het nieuwe riet. Over het oude riet wordt een geheel nieuw rieten dak gelegd. Het dak ziet er weer als nieuw uit. Voordeel hiervan is dat er weinig gesloopt hoeft te worden en dat de rietenkap tijdens de renovatie gesloten blijft. Ook ziet het dak er weer als nieuw uit. Er zitten ook verschillende nadelen aan deze manier van renoveren: de rietlatten worden niet vervangen, het oude stoffige rietdak blijft zitten en door het oude riet kan het nieuwe riet niet optimaal ventileren.

Herstellen van schade

Ook de wat kleinere vormen van renovatie doen wij graag. Het dichten van een gat of het repareren van kleine schades is belangrijk om erger te voorkomen.

Schroefdak

Het schroefdak met zijn gesloten constructie is een moderne variant. Op de sporen en onder het riet wordt een isolerende plaat aangebracht. De isolerende plaat moet 100% dampdicht worden afgewerkt. Hierdoor is het dak tochtdicht en zit er stilstaande lucht in de rietstengels en dat is natuurlijk de beste isolator. Wanneer het riet brand vat kan het geen verse lucht van onderen aanzuigen. Daardoor zal vuur zich veel minder uitbreiden. Verzekeren tegen brand kan dan ook tegen hetzelfde tarief als een huis met een pannendak. Het nadeel is dat door de gesloten constructie en gebrek aan ventilatie het vocht minder goed afgevoerd kan worden of verdampen. Dit kan er toe leiden dat de rietenkap sneller in kwaliteit achteruit gaat.

Aankoopkeuring

Gaat u een nieuwe woning kopen en wilt u meer weten over de staat van het dak en over eventuele kosten in de nabije toekomst dan kunt u besluiten door ons een aankoopkeuring te laten uitvoeren. U ontvangt van ons een passend advies en kostenraming, zo komt u nooit voor onverwachte verrassingen te staan.

Schroefdak met ventilatie onder het rietpakket

Dit dak is een combinatie van het traditioneel open gebonden dak en van het schroefdak. Op de isolatieplaten worden verticale latten geschroefd waarover vervolgens weer horizontale latten worden bevestigd. Zo ontstaat er tussen de dakplaten en het riet een ventilatiekanalen. Rondom worden bovenop de knelplanken ventilatie roosters (beluchting) geschroefd en boven in de nok worden ontluchtingen aangebracht. Zo ontstaat er een geventileerde kapconstructie met behoud van isolatie. Deze oplossing staat garant voor maximaal comfort en levensduur. Het enige nadeel van deze constructie t.o.v. een schroefdak is dat het dak gevoeliger is voor brandschade. De voordelen qua levensduur en onderhoudskosten kunnen per situatie (afhankelijk van de ligging v/d woning) zwaarder wegen.

Offerte

Ieder dak is anders. Om inzicht te krijgen in de mogelijke kosten van onderhoud, renovatie of geheel nieuwe rieten daken komen wij graag ter plaatse om uw dak te inspecteren en/of beoordelen. Wij bieden u graag een offerte op maat aan. U kunt deze in onderstaand formulier vrijblijvend aanvragen.

  |  
Puur Riet. Onderhoud, renovatie en aanleg van rieten daken.
Copyright © 2014 - 2018 Puur Riet. Alle rechten voorbehouden.