PROJECT

Woonboederij Chaam

Chaam
Werkzaamheden

Het project bevindt zich aan de kloosterstaat 29 te Chaam (Snijders chaam) aan het eind van een landweggetje staat de boerderij van de Familie Rombouts. Deze boerderij dateert uit 1825 en verkeert nog geheel in originele staat wanneer wij van Jack Rombouts het verzoek krijgen een aanbieding te maken voor de vernieuwing van de gehele kap. De totale renovatie vindt plaats in 2012/2013. Het sloopwerk alsmede het timmerwerk wordt door derden uitgevoerd. Wij verkrijgen de opdracht, en in de hete zomer van 2013 voeren wij met drie rietdekkers het werk uit.
Nadat het oude riet verwijdert is heeft de aannemer de dakcontructie vrijwel geheel vervangen.
Nieuwe sporen zijn aangebracht en gordingen waar nodig vervangen. Vervolgens is het dak vakkundig geïsoleerd.
Fedde heeft bij de rietgroothandel en een hele mooie partij gekocht, vanwege de kleur en de constante kwaliteit is gekozen is om hard Chinees riet toe te passen. De nieuwe rieten kap is vervolgens door Puurriet aangebracht op basis van een schroefdak. De blauw grijze nokvorsten en halve pannen onder de schoorsteen zijn van het fabricaat Tichelaar. Tijdens het werk zijn een aantal Velux dakramen en twee horizontale ontluchtingsdoorvoeren mee ingedekt.
Vanwege het historisch karakter hebben architect en opdrachtgever er voor gekozen om overal met het riet de glooiingen in het dak en de muren te volgen, dus hier bewust geen strakke daklijnen

Projectomschrijving

Het resultaat is verbluffend mooi, de omgeving, het huis de afwerking en natuurlijk de kroon het dak!

Gerelateerde projecten
Puur Riet. Onderhoud, renovatie en aanleg van rieten daken.
Copyright © 2014 - 2022 Puur Riet. Alle rechten voorbehouden.