BLIKSEMPREVENTIE

Er zijn veel zaken die u kunt doen om het risico op brand te verkleinen. Bliksem is een geduchte veroorzaker van brand in rieten kappen. U kunt dat risico gelukkig tot een minimum beperken. Het dak kan bijvoorbeeld worden voorzien van bliksemafleiders. Wij werken samen met gecertificeerde bedrijven voor het aanbrengen van de benodigde voorzieningen. Heeft U zelf een goed contact met een gecertificeerde onderneming dan zullen wij natuurlijk graag de samenwerking aangaan en onze expertise inbrengen.

Bouwbesluit 2012

Tegenwoordig moet u ook aan het bouwbesluit 2012 voldoen als het pand binnen 15 meter van de perceelgrens staat. Dat betekent dat u aan één van de volgende eisen moet voldoen:

Bouwen volgens gelijkwaardigheid
Bij het bouwen volgens gelijkwaardigheid worden eisen gesteld aan de afwerking en de doorbrandtijd van de onderconstructie. De Vakfederatie Rietdekkers verwijst naar een bestand over bouwen volgens gelijkwaardigheid (Vakfederatie). Daar staat alles tot in detail uitgewerkt.

Sprinklerinstallatie
U kunt ook een sprinklerinstallatie laten installeren. Zodra er een vlam wordt ontdekt gaat de blusinstallatie aan en komt er een melding bij de brandweer.

Brandvertragende coating
Er zijn de afgelopen jaren aardig wat ontwikkelingen geweest op het gebied van brandvertragende coatings. Wij kunnen u hier natuurlijk over informeren en in adviseren.

Puur Riet. Onderhoud, renovatie en aanleg van rieten daken.
Copyright © 2014 - 2024 Puur Riet. Alle rechten voorbehouden.